Pro Balanza
welkom
Is het tijd voor een goed gesprek?
Hulp vragen
Relatie therapie
Vakantiecoach Trudy van Bochove geeft training
Time Out
Effectieve hulp
Young Family Counselling
Counselling in bedrijf
(late)Summerschool 2014 voor coaches en counsellors
Training in crisiscommunicatie
Supervisie en Masterclass counselling
Contact
Agenda
via Pro Balanza naar rustig vaarwater
Supervisie en Masterclass counselling

Supervisie

Hupverlenen is meer dan het beheersen van de techniek en goede communicatieve vaardigheden alleen. Counsellors, coaches en therapeuten zijn mensen en hebben net als iedereen hun eigen bagage. Vanuit die bagage is de oorsprong te vinden voor de motivatie om therapeut te worden.
De meeste therapeuten, counsellors en coaches zetten hun ervaring op bepaald vlak of thema in in het begeleidingsproces van de cliënt.  Kwaliteiten gevormd in het verleden en het persoonlijk ontdekkingsproces daarin worden zo in het begeleidingsproces met de cliënt geïntegreerd. Zo wordt een eigen ontwikkelproces functioneel in de beroepspraktijk ingezet. 
Supervisie is nodig om je ontwikkelproces te ondersteunen en zonodig bij te sturen.
Ik als supervisor zet mijn jarenlange ervaring als docent counselling én als therapeut in om jou uit te dagen, te inspireren en te motiveren.

Je kan kiezen om de supervisie op individuele basis te volgen of deel te nemen aan de supervisiegroep (masterclass)

Doel van de supervisie en/of masterclass:

Zelfreflectie therapeut/hulpverlener/counsellor/coach.
Tijdens de supervisie bijeenkomsten wordt de professionaliteit verdiept en verfijnt waardoor de effectiviteit van je manier van werken wordt verhoogd.
Inbreng van eigen casus supervisant waarbij de competentie en persoonlijkheid van de hulpverlener centraal staat. De wisselwerking tussen hulpverlener en cliënt speelt hierbij een grote rol.Tijdens de supervisie kan er door de supervisor gebruik gemaakt worden van de onderstaande ondersteunende methodieken:
 
Individueel systemisch methodieken waardoor er inzicht verkregen wordt in eigen (belemmerende) overtuigingen en effectiviteit.
Creatieve modellen, zowel visueel als tekstueel waardoor er meer flexibiliteit ontwikkeld wordt tijdens de therapeutische gesprekken.
De supervisiegesprekken hebben een interactief/informatief karakter en geeft inzichten in eigen drijfveren en motieven.

De gesprekken zijn geaccrediteerd door de Algemene Beroepsvereniging voor Counsellors (ABvC) met pe punten en voldoet  aan de criteria voor supervisie voor de beroepsvereniging.
 

Supervisor en trainer: 
Trudy van BochoveVoor aanmelding of vragen kunt u het
contactformulier  gebruiken.